På jakt etter tips til gode restauranter i Milano? Det får du her! Enten du vil ha en aperitivo med utsikt til katedralen, spise lunsj med mote-fiffen – eller rett og slett få et godt måltid på en lokal osteria!
Merk: Denne artikkelen er fra 2019
Milano ligger som kjent i Nord-Italia, og her i området dyrkes det ris, av alle ting. Akkurat risdyrking er kanskje noe vi forbinder mer med Asia. Men risotto er som kjent basert på en ristype, og det dyrkes altså i blant annet Lombardia, regionen der Milano er hovedstad.
Det er forresten bare å glemme å spise risotto i mer sørlige deler av Italia, for som jeg ble advart mot her i Milano:
– Får du risotto i Sør-Italia, styr unna! De vet ikke hvordan man lager det!
Lokalmat i Milano
Så er det én ting du skal spise i Milano, er det Risotto Milanese, en risrett med safran.
Ossobuco (en kalverett opprinnelig her fra Lombardia, men også Piemonte) er typisk å finne på lokale restauranter, gjerne servert sammen med nettopp Risotto Milanese.
I tillegg er Cotoletto alla Milanese en klassisk lokal rett; dette er kalv, tilberedt på en måte som minner sterkt om wiener schnitzel, spør du meg, men serveres her med tomater og ruccola.
Les også
Mondeghili er en type lokale kjøttboller fra Milano, som er laget av en blanding av malt kjøtt og grønnsaker. Dette serveres gjerne som forrett.
Prøv også piada, et mykt flattbrød som minner mer om potetkake, men som er laget av mel, salt og vann. Dette serveres varmt sammen med skinker, salami og ferskoster som squaqquerone.
Ønsker du spise god lokalmat i Milano, skal du gå til en lokal osteria eller historisk restaurant som har spesialisert seg på det. Tips til gode osteriaer og restauranter finner du lenger ned i artikkelen.
Les også: 10 reisetips til Milano
Tips til gode restauranter i Milano
Her er noen av de spisestedene jeg vil anbefale:
Rovello 18
I et gammelt lite gult hjørnehus i Brera, med steingulv fra den gangen da gatene i Milano gikk tvers gjennom bygget, serveres herlige hjemmelagde pastaretter (blant annet). Her delte jeg et bedre pastamåltid og valgte å dele rett pasta ragú med en kjøttblanding av kalv og svin, samt en nydelig pastarett av spagetti med bacon og puntarelle (en type romersk salat).
Osteria dei Poeti
En lokal, typisk osteria. Her er det enkelt og lunt, men er nok et sted jeg ikke hadde kommet på å ta turen, var det ikke for min lokale bekjentskap, Ilaria, som er født og oppvokst i Milano. Vi tok nemlig turen hit, for hun ville jeg skulle smake noe ekte og lokalt.
Og ganske riktig: maten var nydelig, hjemmelaget og laget fra bunnen av. Her spiste jeg lokale skinker og oster, samt Ossobuco servert med Risotto Milanese.
Bice
Denne svært populære restauranten fra 1926 ligger midt i fashion-distriktet, og er priset deretter. Men maten er god, og det er bra stemning, samt veldig god service. Her spiste delte vi en rett pasta og risotto, samt en god flaske vin. Kan spesielt anbefale pasta med fonduta (ost) og sorte trøfler …
Boeucc Milan
Denne restauranten har servert tradisjonskost helt siden 1696, og flere av rettene er fortsatt på menyen. Her er det også desserttralle, og fristelsene er mange … Elegant sted og en fin restaurant for feiringer.
Il Lugo di Aimo e Nadia
Dette er en to stjerners Michelin-restaurant, der lokalene er fylt med kunst. Det er en stund siden jeg spiste her nå, men restauranten har beholdt stjernene sine, så det tyder på at det fortsatt er et godt valg å gå hit.
Pizzeria Sorbillo
Dette spisestedet serverer napolitansk pizza, og er en av Milanos desidert beste pizzeriaer. Her er det kø foran inngangen hele. Det er ikke mulig å bestille bord, og vi sto i kø i en halvtimes tid. Pizzaer ligger på +/- kr. 100,- og belysningen er klassisk skarp, det er enkelt interiør, men pizzaen smaker himmelsk.
Aperitivo i Milano
Et annet tips er å få med seg aperitivo i Milano, dette konseptet med «happy hour» der du får små retter servert med drinken. Enkelte steder kan du spise deg god og mett på buffet, andre steder får du lekre og smakfulle munnfuller servert til drinken.
Dette for å «åpne magen» for middagen du skal innta litt senere. Utfordringen er snarere å stoppe i tide, spør du meg … Det er jo dumt å spise for mye før en bedre middag, så dette kan være en god idé å gå løs på før et besøk i operaen i stedet, for eksempel.
Tips til gode serveringssteder for aperitivo – og cocktailbarer
Gerry’s Bar
En perle av en bar på det historiske Gran Hotel et de Milan, der du får rikelig med småretter servert med din drink eller glass vin.
Latitude 45 Rooftop
Takterrassebaren har utsikt mot opplyste Duomo Milano og her får du de lekreste aperitivos servert sammen med et glass vin eller en cocktail. Her er også godt utvalg av viner på glass og cocktails.
El Tambon de San Marc
En art deco-restaurant i Brera, men som også er et sted å gå for en drink eller aperitivo. Vi var bare innom for et glass musserende en tidlig ettermiddag, før aperitivo-tid, men også da fikk vi rikelig med snacks til glasset.
Princi
Egentlig et bakeri og en del av Starbucks-konseptet, men her serveres også øl og vin, samt aperitivo på ettermiddagstid. Her kan du nyte din aperitivo med en raus buffet, som består av bakervarer og pasta.
Tips til bra steder å spise lunsj
Lunsj i designerhage
Il Giardino ligger i det tidligere palasset, i dag Hotel Bvlgari, og har utsyn mot hagen som er designet av landskapsarkitekt Sophie Agata Ambroise. Et elegant sted, og særlig fint å legge lunsjen her i sommerhalvåret.
Lunsj med utsikt
På toppen av kjøpesenteret La Rinascente får du 360 graders panoramautsikt og ikke minst kommer du særdeles tett på katedralen. Her kan du altså ta utsmykningen av katedralens ytre i nærmere øyesyn langt høyere opp enn på piazzaen i front. Det kan være lurt å reservere bord i forkant, da dette er et populært sted å spise.
Lunsj i en bokhandel
I Brera ligger Filtrinelli Red med en to etasjes bistro i en bokhandel. Her sitter studenter og jobber med skoleoppgaver, andre skriver, noen leser, andre prater. Et koselig sted, inspirerende om du er her for å jobbe litt, tenker jeg. Har kun vært innom, så har ikke spist noe av maten her.
Hipsterlunsj i Isola
Frida er en kafé og en kulturell samlingsplass for forfattere og kunstnere i Isola. Her serveres rimelige retter og ditto drikker i uformelle og fargerike omgivelser. Jeg har ikke spist her, kun hatt en kopp kaffe. Et mer alternativt sted og veldig populært blant lokale.
Lunsj i en mathall
Gourmetmat-konseptet Eataly finnes ikke bare i Milano, men altså også her. Tre fulle etasjer med gourmetmat og vin gjør at du kan tilbringe en god del tid her – enten for å spise deg gjennom de mange avdelingene, eller for å kjøpe lokale delikatesser med hjem. Vi gjorde begge deler.
Designerlunsj
Stikk innom Bamboo Bar i Hotel Armanis andre etasje, for designerlunsj i designeromgivelser. Her får du lekre retter servert i baren, mens du lenger inne i lokalet finner Michelin-restauranten Armani. Er du heldig med bordplasseringen i baren eller restauranten, kan du se mot katedralen.
Fashionlunsj
I nydelige Galleria Vittorio Emanuele II ligger Pradas egen café Pasticceria Marchesi i etasjen over Prada-butikken, med utsikt ned mot gateplan inne i galleriaen. Lekkert interiør, med like lekker servering. Se hovedbilde for inspirasjon.
Første gang publisert 04.02.2019