Reisetips til Valencía

I Valencía kan du besøke Europas største ferskvare matmarked, Europas største akvarium og rusle rundt i Jardi de Turia, det tørrlagte elveleiet omgjort til en ni km. lang park. Dra hit også for en kombinert by- og strandferie, for å smake på den originale paellaen og for å se spenstig arkitektur.

Valencía er Spanias tredje største by og er et godt alternativ om du ønsker å besøke en annen by enn Barcelona, for eksempel. Det er en grønn by, fin å sykle rundt i og har mye spennende arkitektur – både moderne og futuristisk, men også stilarter som gotisk, romansk, rokokko, maurisk og jugend. Her er også en flott og finkornet bystrand, så akkurat som i Barcelona kan du kombinere byliv med strandliv i Valencía .

Les også: Paella á la Valencía

El Canyal

Se og gjøre i og rundt Valencía

  • Rusle rundt i Jardi de Turia, som er en enorm grønn oase i det tørre elveleiet etter Turia-elven. Hele paken er ni km lang.
  • Besøke City of Arts & Scineces, der du blant annet finnet Europas største akvarium
  • Ta en utflukt til Albufera, hvor du kan bli med ut på innsjøen i båt. Det er fint å dra hit for å se solnedgangen. Ti
  • Utforske gamlebyen, katedralen og se den hellige gral
  • Se UNESCO-bygget (det tidligere silkemarkedet) Lonja de la Seda
  • Besøke Mercado Central, som er Europas største matmarked, og i jugendstil
  • Rusle rundt i El Cabanyal (det gamle fiskerstrøket, like bak stranda), Ruzafa (Valencias svar på Soho) og El Carmen på kveldstid (livlige uteserveringer, blant annet rundt Plaza del Tossal
Mercado Central

Spise og drikke i Valencía

  • Llisa Negra serverer ekte valenciansk paella, som du her får tilberedt spesielt for deg over flammer på tradisjonsrikt vis. Dette er en av signaturstedene til Michelin-stjernekokken Quique Dacosta. Les mer om paella her.
  • Smake orxata, en drikk av xufa (tigernøtter, som er en superfood). Drikken synes jeg er som en blanding av kokosmelk og mandelmelk. Serveres kald.
  • Agua de Valencía, for deg som vil ha en sterk en. Drinken består av cava, vodka, gin og is – og selvsagt – appelsin fra Valencía.
  • Dratil Mi Cub på Colon Market ens ærend for tomat og tunfisksalaten, samt retten titaina, som er valenciansk versjon av spansk pesto (med paprika, tunfisk, tomater og pinjekjerner). Be om å få et fat lokale appelsiner gratinert med sukker til avslutning. Nam! 
  • Reis verden rundt i matfatet hos Canalla Bistro Restaurant. Restauranten ligger i bydelen Ruzafa og er en av Michelin-stjernekokken Ricard Camarenas mer uformelle og rocka steder.

Jeg besøkte Valencía første gang i 2012. 10 år senere dro jeg tilbake på oppdrag for Spanias turistkontor i Norge. Denne artikkelen inneholder høydepunkter av reistipsene jeg har delt i tidligere artikler og i et intervju i Dagbladet tidligere.  

Idylliske Albufera

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette å bruke denne siden, aksepterer du bruken av cookies.  

error: Content is protected !!